Gudstjenesten
Hvad skal en gudstjeneste kunne? Hvornår skal den ligge? Hvor meget skal vi synge? Er der for lidt undervisning? Skal børnene endnu mere ind over planlægningen?
Jeg har været, sammen med en del lovsangsfolk fra menigheden, på lovsangslederkonference, WorshipToday, i Bramming i weekenden. Det var spændende og udfordrende på mange måder. I den sammenhæng kom jeg blandt andet til at snakke med en del mennesker fra forskellige kirkekulturer (klassisk sognekirke, LM-frimenighed, IMU etc.). Her snakkede vi fx en del om, hvordan de forskellige fejrer gudstjenester og møder! Det er virkelig fascinerende at lytte til. Og spændende at se, hvordan mennesker med forholdsvis stor læremæssig enighed, alligevel kan udtrykke sig ret forskelligt, når det drejer sig om at skrue en gudstjeneste sammen.
I Søhøjlandets Valgmenighed er vi også en del forskellige mennesker med forskellige kirkelige baggrunde. Naturligvis kan der være nogle udfordringer ved det – men der er også noget inspirerende over det, hvis vi vil lade det komme til udtryk.
Så, venner (dvs. medlemmer af menigheden, men meget gerne også andre, som tænker i gudstjenesteformer etc.): Hvad skal en gudstjeneste kunne? Hvad skal der ske? Hvor meget tid skal der være til lovsang? Skal vi prioritere mere undervisning – fx i forlængelse af gudstjenesten? Skal vi danse mere? Savner i Techno-music? Skal børnene endnu mere på banen, når vi fejrer gudstjeneste?
Hvad siger skriften om at fejre gudstjeneste? Rammer vi plet dér? Eller burde vi gi’ rum for noget, som skriften prioriterer, men som ofte er glemt hos os?
Kom med jeres tanker og indslag om gudstjenestens mål og rammer!!!